ІТАЛІЙСЬКИЙ ТОРТ "МІМОЗА"

Інгредієнти:

для тіста:
5 яєць
150 г цукру
150 г борошна
50 г картопляного крохмалю
цедра одного лимона
ваніль
куркума

для крему:
500 мл молока
100 г цукру
70 г кукурудзяного крохмалю
2 яйця
цедра одного лимона
ваніль
250 мл збитих вершків

для сиропу і начинки:
250 г полуниці
2 ложки цукру
4 ложки рому
4 ложки води
сік одного лимона

тісто:
Збити яйця з цукром до густої піни. Потім просіяти і додати частинами делікатно перемішуючи борошно, крохмаль, ваніль, куркуму, цедру лимона. Перемішати до однорідної маси.
Змастіть форму маслом (можна покласти на дно пекарський папір) і влийте тісто. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 35 хвилин.
крем:
Молоко підігріти. Яйця, цукор, крохмаль, ваніль і цедру лимона ретельно перемішати і додати частинами гаряче молоко. Потім на невеликому вогні перемішуючи заварити крем. Коли крем охолоне, додати збиті вершки і делікатно перемішати.
начинка:
Полуницю порізати, засипати цукром і додати лимонний сік, перемішати. Через деякий час процідити полуницю і в сироп додати ром і воду.

Готовий пиріг розділиті на три частини. Середню частину подрібнити для того, щоб потім прикрасити торт. Перший корж змазати сиропом, а потім кремом, викласти полуницю. Верхній корж змазати сиропом та кремом і прикрасити крихтою з тіста.

Коментарі